Hjelp til totalrenovering

Marianne og Rolf har kjøpt seg en gammel koie på Krokskogen. De trenger råd om forbedringer på en rekke områder: 

Hvor begynner man og hva bør de gjøre? Vi har denne gang valgt å involvere 3 av våre eksperter. Harriet Bjørnson Lampe, Thomas Krogedal og Lena Johansen svarer på mange spørsmål:  • Hva med hems som gir ekstra rom for overnattingsgjester?

  • Hvordan kan vi utnytte kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning med skap og plass til vask, kjøleskap og komfyr?

  • Hvordan kan et tilbygg tilpasses eksisterende hytte, og i hvilken retning er det riktig å bygge på?

  • Kan vi få hjelp til interiør og farger, slik at det blir en helhet mellom de gamle tømmerveggene og ny innvendig panel?

«Et alternativ som kanskje kunne gitt dere den beste løsningen er faktisk å starte helt på ny, det er jo tross alt ikke så mye dere ønsker å beholde av den eksisterende hytta. Jeg hadde i hvert fall vurdert om løsninger ved et nytt hyttebygg vil kunne oppfylle alle ønskene deres», sier Lena.

«Hva dere skal velge av farger og materialer i interiøret bør sees i sammenheng med eksteriøret. Blått er også en farge som fungerer fint sammen med både grått og brunt. Tenk helhet og begrens farge- og materialpaletten til et minimum. Jo færre ulikheter det er i et rom jo mer helhetlig blir det», skriver Harriet.

«Dere skriver om en «utedass», og den er sikkert like gammel som hytta vil jeg tro. Kan være sjarmerende og fin å ha, men siden dere beskriver et tilbygg med soverom og vaskerom/toalett, går jeg ut i fra at dere ønsker en «inneløsning». Thomas gir gode råd.  


Les hele artikkelen i Hyttemagasinet 2/2018.

Stats read: 
434
Stats like: 
0