• Ingenting er morsommere enn lek med vann, og løsningen er helt enkel – et tripod-stativ med slangen påmontert i Gardena-kobling.

Klar for en dusj?

Rekordvarme, og svette kropper.  Det hadde vært deilig med en dusj, men det er vel litt bakvendt å gå inn for å kjøle seg ned.  Utedusj er tingen!

En dukkert i sjøen, eller en enkel overhaling med hageslangen? Begge metoder gir ønsket effekt på varme dager, men kanskje skal du i år gå for en skikkelig utedusj i stedet?

For noen år siden var jeg i mellom-Europa en hel uke da det var på det varmeste, tørreste og mest støvete, og uten tilgang på egnede steder for avkjøling. I 43 grader var gode råd dyre og helt nødvendige. Vi sendte reisefølget på bilvask der de fikk høytrykkspyling fra topp til tå. Kanskje litt dramatisk for hyttebruk, og temperaturer over 40 grader har vi heldigvis til gode å oppleve i Norge.

En utedusj kan være både kul og nyttig selv om du ikke har innlagt vann. En vannslange fra utekranen, et egnet dusjhode og et oppheng så har du egentlig det du trenger. Og kanskje er det vel så greit at du ikke har innlagt vann når du rigger en utedusj: 

Om du ikke graver ned slangen som går fra kranen til dusjen vil solen ta hånd om oppvarmingen av vannet. Og enkelte modeller har også en tank der vannet får ønsket temperatur av solstrålene.

Om du ikke har muligheten til å koble til en utekran finnes det fortsatt muligheter. En vannkanne, den største du får tak i, fyller du med vann og henger opp på veggen, mellom trær eller i en gren. Fest et tau i hanken på kannen, og dra!

Her er et knippe utedusjer, fra de helt enkle til designmodeller som koster noen kroner.

Dusjnisjen er laget av store rullestein, billig og enkelt dusjarmatur og enkle dører mot innsyn. Både enkelt og effektivt!

Vannslangen er koblet til et armatur montert på en trestokk – med dusjforheng av enkleste sort. Det gjør uansett nytten!

Integrert i terrasseplattingen og nedsenket; utedusjen blir en flott del av helheten.

Dreneringen er ikke noe problem på denne løsningen. En enkel stålkonstruksjon er kledd med rupanel.

«Show’r» er en mobil utedusj, med hjul, som kobles på hageslangen. Plattingen i Robinia-tre. Fra TradeWinds.

Belgiske TradeWinds har hentet inspirasjon fra vanningsanlegg til hagen. WellWell gir deg real understellsbehandling.

 Iguazu Design utedusj fra Vaba kobles til varmt vann og gir en forfriskende dusj. Men det koster; kr. 21 600 fra vaba.no 

Det kan jo være greit å dusje i fred. Pil og impregnert treverk tåler det meste, også vann fra utedusjen.

Dusjnisjen i bambus er nok egentlig til annet bruk, men er helt ideelt til formålet; en svalende dusj på en varm dag.

Fiks løsning og ganske dekorativ..?

Fra venstre: Utedusjen i retrostil fra Bloomingville får du også i kobber; den kan du sette rett i jorda – hvor som helst. 769 kroner.  Fra Cane-line har vi hentet utedusjen Richmond Mocca – alt i én pakke til snaut 18 000 kroner fra cane-line.no. Og til høyre, flyttbar utedusj fra RKC med 8 liter vannbeholder i bånn. Vannet varmes opp av solen. Kr. 995 fra rkc.no. 

Stats read: 
11 412
Stats like: 
7