Now Reading
Terrenget bestemte

Terrenget bestemte

De hadde hatt lyst på hytte i lang tid, og vært på flere visninger både i Oppdal og i Rindalen sør for Orkanger. Men de aktuelle stedene hadde hverken kjørevei helt frem eller innlagt strøm og vann, noe som var kriteriene til Inger-Johanne og Per Christian. De ville ha samme bekvemmeligheter på en hytte som hjemme. 

Facebook ble redningen

En dag dukket det opp en annonse i Facebook-feeden til Inger-Johanne. Det skulle selges en nyoppført hytte i Holtålen kommune like ved Røros. De hadde absolutt ingen tilknytning til området og hadde knapt nok vært på Røros før.

– Men vi tenkte at den hytta måtte vi dra og se på, så vi var de første som var på visning, forteller Inger-Johanne. 

– Klokka 13.05 var vi på plass og 5 minutter senere hadde vi bestemt oss. Denne hytta skulle vi ha, sier hun.

De var veldig spent på om det ville komme flere på visning. Men det var først da de spurte om å få legge inn bud, de ble klar over at det ikke ville bli noen budrunde. Hytta ville gå til de første som var villig til å betale den fastsatte summen. Dermed ble den innflytningsklare hytta deres, og Per Christian og Inger-Johanne kunne flytte inn som de aller første på feltet.

Funksjonelt IKEA-kjøkken i modell Lerhyttan svartbeiset.
God varme: Peisovn fra Jøtul F373 gir god varme og stemning.

Lunt og godt

Hytta de overtok i september 2018, ligger flott til et stykke opp fra riksveien. Lyst og luftig med noen få krokete trær og en praktfull natur rundt seg, troner den øverst i hyttefeltet. Det er et forseggjort inngangsparti som møter oss når vi ankommer plassen, med dekorative søyler som støtter for bygget.

– Vi synes søylene pynter veldig opp, sier Inger-Johanne. – Vi har planer om å videreføre dem til anneks og garasje når det blir aktuelt.

Davos spisesofa, Zermatt spisebord, Ella spisestoler, stjernelamper fra Bohus og taklampe fra Lampehuset.
Fra stua fører veien til bad og 4 soverom.

Inger-Johanne og Per Christian har to inngangsdører.

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha en inngang rett til et vaskerom, sier Inger-Johanne. – Det er praktisk å gå rett dit for å vaske av seg etter å ha vært på tur.
Inne var det lunt og varmt, men likevel åpent og lyst. Hytta har et utbygg som nesten bare består av glass.

– Vi elsker å sitte her i stua og se på utsikten både sent og tidlig, sier Per Christian. – Utbygget gir både mer vidsyn og mer lys.

Utsikt over fjellheimen mot Storvollhøgda 1016 m.o.h.
Kaffekos i sofakroken.

– Vi var veldig i tvil om vi skulle ha gardiner, men fant ut at det ble lunere med, sier Inger-Johanne. – Ulempen er at de dekker til det fine listverket, men fordelene er at det er fint å trekke for gardinene når vi ikke er her, og at de beskytter mot bleking fra sola.

Kjøkken, stue og spisestue er i en åpen løsning med store vinduer på alle kanter. Kjøkkenet er et moderne Ikea-kjøkken med integrerte hvitevarer. Spisestue-delen er utstyrt med et solid bord med stoler og en lang benk, og i stua har de i tillegg til utbygget gitt en TV en sentral plass.

– Vi var helt klare på at vi ikke skulle ha TV på hytta, men vi er så glad i å følge med på vintersport, så det prinsippet røk ganske fort, forteller Per Christian.

Stumtjener og lampe fra Bygg og Bo Åjord, konsollbord fra Fargeriket Bjugn, krakk fra KID, speil og reinsdyr fra Home & Cottage og tre av drivved fra Halvor Bakke er med på å dekorere gangen.

På soverommene har de valgt dobbeltsenger og ikke tradisjonelle køyesenger.

– Jeg vil ikke være i stand til å ligge i overkøya når jeg blir gammel, spøker Inger-Johanne. – I tillegg får jeg klaustrofobi oppunder taket.

Skigarden er produsert hos Trond Tollan på Tolga.

Som hjemme

Per Christian er opprinnelig fra Steinkjer og veldig glad i det åpne, og lettgåtte terrenget der. Heldigvis er terrenget i Holtålen svært likt og han og Inger-Johanne er enige om at naturen passer dem godt begge to. De er begge turglade folk. 

– På fjellet er det oppkjørte skiløyper, forteller Per Christian, men rundt hyttefeltet kjører grunneier scooterløyper, og til påske rigges det i tillegg en «leirplass» hvor vi hyttenaboer treffes.

See Also
Soveromsmøbler fra Skeidar Røros.

Om sommeren går de gjerne toppturer i Johan Falkbergets rike. Og begge elsker å sanke inn det naturen har å by på, enten det nå er sopp eller bær.

– Fjorårssesongen var helt eventyrlig, sier Inger-Johanne. – Da plukket vi over 50 kilo multer!

Hytteeierne bor og jobber i Ørland, men en reisetid på 3,5 time inkludert ferge synes de ikke er noe problem. Når de setter seg i bilen, er de mentalt på hytta, og alt hverdagsmas er glemt.

– Vi er her så ofte vi kan, og har allerede feiret jul her tre ganger, forteller Inger-Johanne. – Ja, vi stortrives og skjønner ikke hvorfor vi ikke kjøpte hytte for mange år siden, avslutter Per Christian.

 

NESVOLD HYTTEGREND
Ca. 50 tomter for salg.
10 hytter ferdig satt opp.
5 eller 6 nye hytter er enten ferdige eller under oppføring når vi skriver oktober 2021.

 

Materialer og fargepalett
INNVENDIG:
Innerdør: Harmonie, Odin tett kompakt, koksgrå
Panel: Stue, kjøkken, entré, WC. Furu 15×117 karat not bør brun
Panel: Gang og soverom. Furu 15×117 karat not bør drivved
Panel: Bad og alle himlinger. Furu 15×117 karat not bør vo kalkhvit
Diverse listverk: Samme farge som veggkledning
Karmlist: Furu 21 x 95. Hvit rundt vinduer og koksgrå rundt dører.
Gulvlist: Furu 12×058 Fotlist rund, samme farge som veggpanel
Taklist: Furu 20×044 m/45 gr skrå, samme farge som veggpanel
Gulv: Arena Classic Country, Hvit Eik
Kjøkken: Ikea med Lerhyttan fronter og Ekbacken eikemønster mørk
UTVENDIG:
Ytterdør: Harmonie, Gausdal, koksgrå
Søyler: Jønland – Trond
Omramming: Jønland – Grete
Panel: 19×148 Møre Royal. Setersvart
Terrassebord: Furu 28×120 ter Brun Royal

 

EcoChair Furu-Sort utestoler fra Multitrend, reinsdyrskinn fra Home & Cottage og puter fra Støren blomster.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top