Now Reading
Tilpass tilbygg – kapittel 1

Tilpass tilbygg – kapittel 1

Vi ønsker deg velkommen- med ditt spørsmål til våre eksperter
De svarer på spørsmål fra leserne. Tjenesten- er gratis, men våre eksperter forutsetter så god dokumentasjon som mulig: Bilder – gjerne flere, skisser-, arkitekttegninger og nøyaktige beskrivelser gjør det lettere å kunne gi gode svar, og gjør det mer sannsynlig at nettopp du får svar. Vi forbeholder oss retten til å plukke ut de mest relevante problemstillingene, og alle spørsmål og svar kan bli publisert. Dersom du ønsker å være anonym på trykk, ber vi om at du
presiserer dette.
Skriv til Hyttemagasinet, Postboks 1178 Sentrum, 0107 Oslo – eller send en e-post til leserkontakt@hyttemagasinet.no

Kjære Hyttemagasinet!

Vi ser at dere har hjulpet mange med gode forslag til hvordan man kan innrede og omdisponere arealer på hytter slik at det blir mest mulig hensiktsmessig, så nå håper vi at dere kan hjelpe oss. Vi er et par i 50-årene som har fått kjøpt en gammel skogshytte på Krokskogen fra 1942 som vi leide i vår ungdomstid. Hytta er i tømmer og på ca. 40 kvm. Det finnes ingen tegninger av hytta, så vi har forsøkt å tegne den ned. Alle målene er innvendige, og ingen innvendige eller utvendige vegger er tatt med i målene.

Hytta består av stue, kjøkken og ett soverom. Det er ikke strøm eller innlagt vann. Et overbygd inngangsparti (tror vi) er kledd inn og er uisolert, men er i dårlig stand. Hytta er panelt utvendig og har bølgeblikk på taket. Det står også et falleferdig uthus med utedo på tomten.

En snekker har sett på hytta, og sier at den er tørr og fin, og tømmeret er bra. Det er behov for å oppgradere hytta med etterisolering og ny utvendig panel, nytt tak, nye vinduer og antagelig ta opp og isolere gulvet. Vi ser for oss å bevare tømmerveggene innvendig. Ellers har vi ønske om å bygge på hytta med 2-3 soverom, gang og vaskerom/toalett. Vi har 3 voksne barn som vi regner med at også vil bruke hytta.

Vi skal også bore etter vann, med vannpumpe ute. Det er på gang i samarbeid med hyttenaboer.

Ønsker fornyelser: Eierne trenger hjelp til å finne fram til hvilken type vinduer som passer best.

Ettersom hytta ligger i Nordmarka er vi litt usikre på reglene for utbygging. Akkurat nå er det snakk om 50 kvm inkludert bod/toalett. Det er ny kommuneplan for Ringerike kommune på gang med forslag om 70 kvm inkludert bod/uthus. Den er visstnok sendt til fylkesmannen i Buskerud for godkjenning. Vi håper det går gjennom.

Hva med hems som gir ekstra rom for overnattingsgjester? Hvordan regnes areal på hems dersom det er strenge krav til utvidelse?

Utfordringen vår er å se hvordan man kan bygge på slik at vi bevarer det fine uteområdet og sikten mot sør og vest. Og hvordan kan man få til en helhetlig hytte med helhetlig tak. Vi trenger forslag til hvilke type vinduer som passer, og vi ønsker dem større enn de er i dag slik at det slippes inn mer lys. Kjøkkenet er også et rom med utfordringer. Det er ønskelig å beholde vedkomfyren. Under en del av kjøkkenet og soverommet er det en kjeller med kjellerlem på kjøkkenet. Den er tørr og frostfri.

Plass nok? Hvordan kan vi utnytte kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning med skap og plass til vask, kjøleskap og komfyr.
Bevare: Marianne og Rolf ønsker å ta vare på innvendige tømmervegger.

Så det vi ber om er hjelp til hvordan vi kan bygge på og innrede hytta på en mest mulig praktisk måte. Hvordan kan vi utnytte kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning med skap og plass til vask, kjøleskap og komfyr. Hvordan kan et tilbygg tilpasses eksisterende hytte, og i hvilken retning er det riktig å bygge på?

Vi tar også gjerne imot forslag til interiør/ farger innvendig, slik at det blir en helhet mellom de gamle tømmerveggene og ny innvendig panel. Hva slags tak vil passe her? Torv eller plank? Eller noe annet?

See Also

På forhånd takk!

Mvh

Marianne og Rolf

 

Arkitekt Lena Johansen svarer:
Interiørkonsulent Harriet Bjørnson Lampe svarer:
Altmuligmann Thomas Krogedal svarer:
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top