Eventyrlig oppussing

Halvor Bakke og hans gjeng av håndverkere har reist Norge rundt på jakt etter hytteprosjekter.  Som vist på TV3 har de funnet geniale løsninger på 10 prosjekter. Her viser vi frem tre av de tilsammen 7 vi tar deg med til i Hyttemagasinets utgave nummer 10/17.Familien manglet plass

Vi falt pladask for søknaden til familien Paulsrud. Her stemte alt, bortsett fra én ting; størrelsen på hytta. Dette var en aktiv familie, som heller brukte tiden utenfor hytta på lek og moro, enn vedlikehold og oppussing.

De hadde noen konkrete utfordringer med oppbevaring, som ga oss noen ideer. Vi bestemte oss for å lage ett stort rom, som dermed gir større romfølelse.

Vi fjernet vegger, bakte kjøkkenet inn i stua og satte opp en glassvegg på soverommet. Hytta ble større uten å bygge ut. 

Prosjektet ble et eneste stort eventyr. Sol og skyfri himmel hele uka, alt klaffet med oppussingen, og når familien ble så glad for hva vi har gjort, ja da ble dette virkelig et drømmeprosjekt!

Det nye kjøkkenet i en nydelig sjøgrønn farge. 
Hovedrommet ble egentlig garderoben, ettersom det løste de største utfordringene for eierne. Her var det en del diskusjoner om benkeplaten og om å beholde vindu. Men løsningen ble trumfet gjennom fordi da kunne en stå i garderoben og styre med ting, og samtidig ha oversikt over barna i fjæra.
Det ble også laget et bord i gjenbruksmaterialer, med 4 vinklede ben trukket en del inn slik at det skulle være lett å sette seg på benken, som det også ble laget skråvegg på slik at føttene/hælene også får plass.
Ettersom sengen skulle bli så synlig (gjennom glassvegg) lagde Ole en enkel men dekorativ seng. Kun reisverk som ble pyntet med en front av gamle materialer så den fremsto som enden på en brygge.
Lekent prosjekt

Dette var uken hvor Halvors planer måtte vike totalt for lek og moro. Vi fikk presset inn stor innebandybane, og halvparten av Halvors møbler ble det ikke plass til.

Jeg har alltid drømt om å lage et bord som vinsjes opp til taket, og dette var det perfekte stedet for å gjøre det.

Vi åpnet låveveggen på tre steder med store trelemmer som kan åpnes og lukkes med et wiresystem.

Jeg har laget mange skyvedører med det samme opphenget, men det var en utfordring å finne opp et system som kunne trekke alle lemmene samtidig.

Det ble så kult, og for et fantastisk sted! 

 

Låveveggen ble åpnet med tre store luker, og det ble laget lemmer av den gamle låvesorten. Med vinsj og et sinnrikt trinsesystem kan alle luker åpnes og lukkes i én operasjon. Det var litt av en jobb å male hele låven og sette inn vinduer med trelemmer. Men det var virkelig verdt det! 
Det er ikke mange som har egen heis til bordet.  Men når det skal lekes på låvegulvet må bordet bort for å rydde plass. Genial bordløsning for en leken familie. 
Her er det plass til det meste, luftig under taket og godt med tumleplass på gulvet. Oppunder taket er det rigget til solide nett som fungerer som luftige hengekøyer. Låven er ikke til å kjenne igjen. Den nye netthemsen er en stor favoritt blant både voksne og barn. 
Sesongens premiere

Dette var årets første innspilling, og litt vanskelig å komme i gang.

Jeg hadde designet et spisebord med messingunderstell, og lagde en lampe av kvister sprayet i messing. 

Jeg skulle også lage en daybed, som Halvor ønsket skulle se ut som en vedstabel. Jeg endte opp med å skjære skiver av ved, slik at kun endeveden syntes.

Kjøkkenet her var et lite helvete å få til ettersom der var en ventilator på motor som kom opp av benken, og med begrenset info om mål i bestillingsfasen, ble det mye styr å få til.


Kjøkkenet med unike fliser ble utrolig fint. Legg merke til at flisene ikke er skjult bak hyller eller skap. De får virkelig skinne i all sin prakt. Man blir aldri lei av å se på den eventyrlig utsikten. I denne spisekroken kan man nyte den både under måltider og når man ellers ønsker det. 


Halvor ønsket seg en daybed som skulle se ut som en vedstabel. Løsningen ble å skjære skiver av ved og feste dem slik at bare ende-veden syntes. 


Det er ingen regel som sier at man må ha vannrette gjerder! 


Les hele saken i Hyttemagasinet nr. 10/2017 som er i salg t.om. 17. desember!

Stats read: 
635
Stats like: 
2