Now Reading
12 tips til enkel boligstyling

12 tips til enkel boligstyling

  • Hvis du ikke vil bruke en profesjonell boligstylist, er det mye du kan gjøre selv for å gi hytta en liten ansiktsløftning. Her er 12 grunnleggende punkter på hvordan du bør tenke når du skal være din egen boligstylist. 

1) Rydd og kast: Det aller viktigste virkemiddelet er å ha et ryddig interiør! En ryddig hytte virker nemlig mye større enn en som er rotete og full av ting. Et ryddig interiør er dessuten mye koseligere enn et rotete og «kos» selger! I tillegg er det enklere for kjøper å se for seg sine egne ting i din hytte hvis arealene er luftige og ryddige. Benytt anledningen til å bli kvitt unødvendig oppsamlet skrot.

2) Reparer: Reparer småting som er ødelagt og gjem unna ledninger som slenger. Selv om dette kan være småtteri, så kan det ødelegge helhetsinntrykket av en ellers fin hytte. Tett igjen spikerhull i veggene med akryl. Det kan oppstå litt fargeforskjell, men det er likevel bedre enn sår og svarte hull.

Og; mangler du en list er det på høy tid å få den på plass!

3) Vask: Vask grundig! Rene, pene flater gir et godt inntrykk. På visning er det viktig at det lukter rent og friskt, ikke innestengt og støvete! Ikke glem inngangspartiet og husk at potensielle kjøpere gjerne titter inn i skap og skuffer også.

4) Lys og luft: Et lyst interiør virker generelt sett større og mer innbydende enn et mørkt. Har hytta umalte vegger og tunge gardiner kan det lønne seg å bytte ut de tunge gardinene med noen som er lyse og lette. Er veggene malt i mørke farger eller er malingen slitt kan det være en god investering å gi dem et nytt strøk med en lysere fargenyanse. Men; ikke mal umalt panel! Det fratar kjøper valgmuligheten til å beise. Ønsker du å lysne det umalte, gulnede panelet bør du heller bruke en lys interiørbeis.

5) Gulv uten tepper: Er gulvene dekket med mange forskjellige tepper bør disse fjernes. Det kan godt ligge igjen noen få pene gulvtepper, men disse bør i så fall ligge i forbindelse med spise-/sittegrupper. Vær oppmerksom på at rene, bare gulvflater får rommene til å virke større.

6) God stemning: Fjern de mest hverdagslige tingene (spesielt på bad og kjøkken). Sett frem stemningsskapende detaljer som krydderplanter, oljer osv. Det skal være ryddig, men det må jo være hyggelig også! Friske blomster, duftlys og fruktfat er kanskje en klisje, men det fungerer utmerket som effektive stemningsskapere!

7) Matchende tekstiler: Gå gjerne til innkjøp av matchende sengetepper og pynteputer til soverom og stue. Det ser langt mer innbydende ut enn en naken seng eller sofa. Noen matchende håndklær til badet er også fint. Og sett frem stearinlys/telys som kan tennes på visning. Bruk gjerne duftlys på bad og toalett.

8) Alle gode ting er tre: Lag grupper/stilleben med tre pyntegjenstander på bord/benker. Det skaper mer dynamikk enn partall. Det kan gjerne være forskjellige gjenstander sammen, men hold deg til en matchende fargeskala.

9) Nye trekk: Er sofaen litt sliten og «utgått på dato»? Da kan det være lurt å gå til anskaffelse av et nytt nøytralt trekk (for eksempel fra Ikea). Finner du ikke et passende trekk kan du alternativt dekke den med et overkast/pledd eller en skinnfell. Frisk opp helheten med noen matchende pynteputer. Det vil få sofaen til å fremstå som innbydende og delikat, fremfor slitt og brukt.

See Also

10) Nøytralt: Fjern private eiendeler som fotografier og toalettartikler. Interiøret bør fremstå så nøytralt som mulig.

11) Terrassen: I mange sammenhenger er terrassen et viktig plusselement. Skap en hyggelig stemning med puter, pledd, skinnfeller og lys. «Kos» selger, selv om været er dårlig!!

12) Inngangspartiet og uteområdene: Skap et imøtekommende inntrykk! Dekorer inngangspartiet med lykter til levende lys og blomster i potte. Kanskje er det også plass til en stol eller en benk?

 

Mer om styling leser du her

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top