Now Reading
Helt på toppen

Helt på toppen

  • Denne sjeldenheten av en hyttetomt på Haugefjedl måtte Stavanger-familien bare ha.

+4
View Gallery

Tekst: Kristin Støle Kalgraff   Foto: Lise Bjelland

Når vi først var på hyttejakt var utsikt en helt klar forutsetning. At det var en snøsikker plass var også et av kriteriene, sier Anja Hammer, som kanskje ikke hadde sett for seg at hun skulle kunne legge hele Sirdalen for sine føtter.
Men som en av de siste, og øverste hyttene i Hønedalen hyttegrend. Var det akkurat det de fikk. En hytte som troner på en knaus, der man har utsikt i nesten alle himmelretninger. Slike forhold hører til sjeldenhetene. Men så heldige var familien Hammer. 
– Vi hadde hytte lenger nede i dalen men var på jakt etter noe større og bedre. Vi var rett og slett på jakt etter plassen som hadde alle kvalitetene vi så etter, og det var mange. Derfor tok det også tid å finne det rette, forteller Anja som brukte lang tid på å lete. Et sted der de gode minnene skulle lages for deres tre små barn var målet, og med denne hytta lå alt til rette for det.

 

Fire meter lang

Et tyvetalls meter fra parkeringsplassen og opp på knausen ønsker den lune hytta av modellen Urdalsbu fra Sinneshyttå AS varmt velkommen. Et stort inngangsparti med plass til både benk og rikelig med plass til å henge av seg er et stort pluss. Innover gangen venter hele 15 sengeplasser, alle sengene snekret og tilpasset av hytteeier Anjas far. Ett bad til gjester og ett til byggherrene i tillegg til toalett gir rikelig med muligheter for mange på besøk. Innover gangen i motsatt retning, der kjøkken og stue er, leder 40 cm brede Eike-bord an til et stort og praktisk kjøkken og en koselig og lun stue. Gulvbordene er spesielle med sine fire meters lengde og har slik sett skapt sin egen historie fra hyttebyggingen.

 

Viktig med egne valg

– På tomten vi kjøpte var det allerede planlagt en «ferdighytte», men vi fikk velge mellom alle modeller til utbygger og valgte en annen modell. Denne tegnet vi så om til vår egen variant, forteller Anja.
Mange soverom var et viktig ønske, det samme var rikelig med plass til å spise og lage mat. Ett av valgene de tok var å ha stående panel innvendig, i stedet for det mer karakteristiske liggende rundtømmeret. – Stående panel gir et røffere og mer uhøvlet uttrykk, mener Anja som er fornøyd med resultatet. For å fullføre den røffe stilen ble det også valgt belysning i samme stil, med store verksted-lampetter i aluminium fra Housedoctor, som setter sitt preg på det hele.

 

See Also

Lyngen som utgangspunkt

Familien på fem er aktive turfolk hele året og hytta ble kjøpt for at den skal fungere som en helårshytte. Derfor mente hytteeierne også at det var viktig å gjøre de riktige interiørvalgene for å få den beste funksjonaliteten og selvsagt for å få den rette stilen. Til det fikk de hjelp av en interiørkonsulent. Geten Høie har 30 års erfaring med planlegging av interiør og bistår i å gjøre de rette valgene for større deler av interiøret som stedbygde møbler, gardiner og gjennomgående farger til bruk flere steder i hytta. Materialene er tidløse og enkle og friskes opp med enkelte detaljer.
Det føles veldig riktig å ta utgangspunkt i fargen på lyngen da vi skulle jobbe videre med linjene i hytta, forteller Geten i det hun hjelper til med å skru nok en lykt på veggen på kjøkkenet. – Den fantastiske lyse lillafargen ga oss et godt grunnlag å jobbe videre med i tekstilene og så er det fremfor alt ikke en farge man går lei av, forteller hun, som alltid jobber ut fra et perspektiv på ti år.

 

I tillegg de lilla tonene er det selvsagt lyng inne, og helheten det gir fungerer utmerket. Flotte ryer dukker opp på soverom, bad og i gangen, og enkelte elementer her og der fullfører stilen.
– For oss som hytteeiere har det helt klart sine fordeler å få hjelp til dette, medgir Anja. I løpet av ett års byggetid sto hytta ferdig desember 2013.
Neste vintersesong håper vi en av de viktigste og kjekkeste turløypene i området kommer, som lovet, like bak hytta vår sier Anja fornøyd. Men før det skal hytta beises og mange timers måking venter!

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top