Now Reading
Kjøpte utsikten!

Kjøpte utsikten!

  • Etter over 10 år med leting kunne Ellen og Knut Nerell nyte den perfekte utsikten!

+3
View Gallery

Fortalt til: Per Olav Andersen

Vi ønsket oss kortreist hytteglede. Det skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt. I mange år fulgte vi med på Finn.no og dro på visninger, men det var alltid noe som ikke klaffet. Enten så var ikke utsikten der, utsikten var feil eller prisen var for høy.

Alle hyttene vi så påkostet mer enn vi hadde råd til. Når vi i dag ser tilbake på noen av de hyttene vi lot gå fra oss på grunn av pris som var litt mer enn vi hadde tenkt oss, rister vi på hodet.

Så sa det stopp. Vi orket simpelthen ikke gå på flere visninger bare for å komme til samme konklusjon som tidligere. Vi la hele hytteprosjektet på is og konsentrerte oss om andre ting. Men etter noen år våknet iveren etter å få oss et eget hytteparadis til live igjen. Søkemotoren til Finn.no fikk en kickstart og så var hele prosessen i gang igjen. Nye visninger, nye bud, nye nedturer.

 

Visningen på Søndre Hallangen forandret alt

Vi forelsket oss umiddelbart i den fantastiske utsikten. Og plutselig var vi blitt hytteeiere!

Ellen har vokst opp med sjøliv hver sommer fra hun var liten, så for henne var det som å komme hjem da hun nå kunne sette seg på terrassen på egen hytte og bare nyte utsikten. Det var utelukkende Ellens fortjeneste at vi i det hele tatt begynte å lete etter hytte ved sjøen.

Med en reisevei på kun 30 km er det knapt en helg som ikke hytta får besøk i sommerhalvåret. Jeg har også hatt muligheten til å teste ut betydningen av hyttekontor. Vi leker også med tanken på å pendle til jobb fra hytta, men foreløpig har det blitt med tanken. Den største overraskelsen for meg var at jeg LANDER umiddelbart når jeg kommer på hytta. Her kan jeg sitte å ikke gjøre noen verdens ting og føle meg vel med det.

Men det var mye som måtte gjøres. Vi var skjønt enige om at vannklosett skulle vi ha. Så da var det å bestille graving og septiktank. Her måtte det sprengning til for å få plass. En lokal rørlegger stod for hele prosjektet.

Det er ikke alle overraskelser som er like gledelige, for det ble fort klart at taket på badet var utett. Det var en lekkasje rundt pipa til snurredassen. Men vi gikk på med krum nakke og høsten 2014 kunne vi endelig sette oss ned og bare nyte stedet vårt.

 

See Also

Liker å være aktive

Vi har en koselig gammel snekke vi benytter til dagsturer i Oslofjorden, gjerne med Drøbak eller Sætre i Hurum som mål for turen. Fisking er en annen aktivitet vi koser oss med – både fra land og fra båten. Det å ha båt gir livet på hytta en ekstra dimensjon.

Båten ble kjøpt i juli 2014 sammen med et vennepar. Det var litt spennende en periode da vi ikke hadde båtplass, men vi fikk kjøpt en bøyeplass til slutt.

Ellen er også veldig glad i å pynte opp utenfor hytta, så det blir mange fine blomsterbed rundt omkring. Akkurat nå har vi et prosjekt med å fjerne noen store trær fra tomta. Med så mange strømkabler tett på, er ikke dette noen jobb for meg, så det har jeg satt bort. Men det skal bli godt å få det enda lysere rundt oss.

I sommer har vi hatt besøk av våre to voksne døtre med kjærester en hel uke. Når hytta har 3 soverom med dobbeltsenger er ikke det noe problem. I tillegg har vi et lite anneks med eget soverom. Vi er så fornøyd, vi har funnet vårt paradis og benytter enhver anledning til å stikke av på hytta.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top