Kort vei til hvitt eldorado

I løpet av de neste 20 årene skal det bygges over 1000 hytter på Lygna i Gran kommune. Snøsikre forhold, fravær av alpinanlegg og kort kjørevei frister.


Lygna ligger på beskjedne 620 meter over havet.

Likevel er det snøen som lokker mange – og snart blir det folksomt: I årene som kommer planlegges det 1000 hytter på 11 ulike felt.
– Hvorfor vi kjøpte hytte her? Det er en enkel forklaring. Det er kort vei opp hit, og det er alltid gode snøforhold. Her kan vi gå milevis på ski.
Det sier ekteparet Hilde Elisabeth Østby (60) og Kai Rune Ottem (52). Når Hyttemagasinet kommet på besøk på en småhustrig søndag like etter nyttår, har de benket seg på hvert sitt reinskinn og fyrt opp bålpannen utenfor hytta. Det gjør de egentlig ganske ofte når skituren er unnagjort.


Mil etter mil med skiløyper.

Fra Lygna er det stort valg av skiløyper, både nordover og sørover. Herfra kan du gå helt ned til Nordmarka. Hit valfarter også lokalbefolkningen for å teste skiene.
Det er nettopp snøen som er lokkemiddelet for mange. Derfor samarbeider nå Lygnalia Grunneierlag og Brandbu og Tingelstad Almenning om en storstilt hytteutbygging som tar mål av seg til å konkurrere med Sjusjøen som langrennsdestinasjon. 


Tidlig start på sesongen.

På Lygna starter skisesongen allerede i oktober og avsluttes etter påske. Et par-tre stavtak unna det øverste feltet, vis-à-vis Lygnasæter hotell, ligger Lygna skistadion. Her ble det i 2017 arrangert NM på ski. Her er det også lysløype på 10 km og eget skiskytteranlegg. På sommerstid er det i tillegg laget en egen rulleskiløype. Les hele artikkelen i Hyttemagasinet 2/2018.

Stats read: 
195
Stats like: 
0