Now Reading
Liten, tøff og trendy!

Liten, tøff og trendy!

  • Drømmehytta skulle først og fremst ha skliavstand til skibakken.

+5
View Gallery

Hytteeieren, som er en svært ivrig alpinist, hadde i flere år ønsket seg det han betegner som en enkel og lettvint hytte i skibygda Hemsedal. Men årene gikk og «drømmedama» dukket ikke opp. – Jeg er kanskje litt kresen, men når jeg først skulle investere i en hytte var det viktig for meg å finne den rette, sier han.

 

Drømmen

Drømmehytta skulle først og fremst ha skliavstand til skibakken. Han ønsket også at hytta skulle være utstyrt med alle moderne fasiliteter for et enkelt og lettvint hytteliv. Hytta trengte imidlertid ikke være så stor, snarere tvert imot.

– For meg er skikjøringen det viktigste elementet. Jeg ville ha et enkelt «lock-and-go» hytteliv med «ski-in, ski-out», forteller han. Aktiviteter som snømåking, vannbæring og vedkapping stod definitivt ikke på ønskelisten.

 

Virkeligheten

– Plutselig dukket drømmestedet opp, praktisk talt rett foran skituppene mine, sier han. Det som tidligere hadde vært en gruppe utleiehytter i Mølla Sportell skulle selges! For en ivrig skikjører kunne det knapt bli bedre.

Leilighetene, som ligger parvis til i lave hytter ved foten av alpinanlegget, ble i sin tid bygget i 1994. De har en gulvflate på 48 kvm. Veggene var kledd med ubehandlet panel som var gulnet. På gulvet lå det fliser. At hytteleiligheten bar preg av årevis med utleie og at det måtte en grundig oppussing til anså han også som et pluss. – Når man MÅ pusse opp er det en flott anledning til å få det slik man vil, sier den positivt innstilte hyttekjøperen.

 

See Also

Forvandlingen

Det første han gjorde var og se på muligheten for bedre utnyttelse av hyttas areal. Dette ble gjort i samråd med snekkerteamet som selger velvillig stilte til rådighet. Hyttas spisse takvinkel og gode takhøyde gjorde det mulig å utnytte deler av det tidligere uutnyttede arealet oppunder taket. Problemet var imidlertid adkomsten. Den opprinnelige hemsetrappen, med sin bratte helningsgrad og stutte trinn, var ikke spesielt godt egnet for hyppig trafikk av voksne føtter. Med god hjelp fra lokale snekkere ble en ny og langt mer brukervennlig trappeløsning tegnet. Den åpnet bokstavelig talt for muligheten for å lage en  hems på 14 kvm gulvflate, og lage en stue over hovedetasjens oppholdsrom. For å ivareta deler av den gode takhøyden ble det bestemt at hemsen bare skulle videreføres med noen kvm. – Det gir en god fornemmelse av ja takk begge deler, mener hytteeieren.

Den samme både-og-tankegangen ble også brukt da interiøret skulle planlegges. Ønske om lunhet kombinert med behovet for et lyst og godt innemiljø førte til at både det opprinnelige og det nye panelet ble beiset i en gyllen brun valør. For å skape helhet ble de innvendige dørene beiset i samme farge. På gulvene ble det lagt lavtbyggende parkett i hvitpigmentert eik. Kjøkkeninnredning ble bestilt på mål fra en lokal snekkerbedrift, Hemsedal Møbler, også det i hvitpigmentert eik. Deler av himlingen er malt hvit, men i stuedelen er den av hensyn til helheten beiset i samme farge som veggene. Hyttas tre soverom ble utstyrt med spesiallagede senger og garderobeskap også fra Hemsedal Møbler. På badet ble det lagt nye fliser og ny panel. (Flisekompaniet) Det arealet som tidligere var brukt til en knøttliten badstue rommer nå dusjnisje og plass for vaskemaskin.

 

Herlig helhet, kjapp prosess

Den herlige helheten toppes av hytteeiernes nøye utvalgte møbelvalg og gjennomtenkte møbleringsløsning. – En stor fordel med en liten hytte er at det kun tar to dager å innrede og at kostnaden forbundet med oppussing og møbler blir i tråd med størrelsen, sier hytteeieren før han spøkefullt avslutter med at «det er ikke størrelsen det kommer an på».

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top