Now Reading
Når 9 kvadrat er stort nok

Når 9 kvadrat er stort nok

+7
View Gallery

Josefin og Mats hadde strandtomt, men særlig innbydende var den ikke. Den besto hovedsakelig av siv og sump. Men med et nybygget badehus og ny brygge er det forvandlet til et barnevennlig badeeldorado. – Den forrige eieren hadde etterlatt et anlegg for å dra opp båter, men den hadde vi ikke behov for. Vannet var overgrodd av siv og det eneste vi likte var svaberget i den ene enden, sier Josefin.

Bare noen meter ut fra stranden var det dypt nok til å bade og stupe fra land, og dermed ble ideen unnfanget: De ville ha en trebrygge i full lengde langs vannet. Bryggen er forankret med armert betong og stålbjelker. De bygget også et lite badehus på brygga. Arkitekt Björn Greitz, som også hadde tegnet for familien tidligere, fikk maksimalt ut av den 9 kvadratmeter store boden. Den rommer både badstu, dusj og to senger for overnattende gjester. Dusjen var viktig for familien fordi sommerdagene blir brukt på brygga. Badstuen bruker de også vinterstid.

SOSIALT: Brygga med badehuset og utemøblene har blitt et nytt sosialt samlingssted.

Arkitekt Björn Greitz fikk maksimalt ut av den 9 kvadratmeter store boden.

GJESTEROM: Med en treplate og en bred madrass mellom de to plassbygde briskene får man dobbeltseng.
KOMPAKT: Glassdørene til dusjen har plastfilm for at det ikke skal være innsyn. Fliser, glassdører og armatur fra Gustavsberg. Håndkle fra Marimekko.

Det er Josefin som er ansvarlig for interiøret som er laget av en lokal snekker. Den 30 meter lange brygga har to avdelinger; en for båter og en for uteliv med tilhørende møblement. Trampolinen er flittig brukt, bortsett fra av yngstemann Albert. Han har foreløpig nok med å grave i sanden, en trapp ned fra bryggekanten. Bryggen avsluttes mot naboen med en slank, høyreist utebod som får plass til redningsvester og bensintank til utenbordsmotoren. Dessuten gir den beskyttelse mot vind – og nabo.

SMART: Den lille, smale boden ytterst på brygga.
SMART: Den lille, smale boden ytterst på brygga.
OPPBEVARING: Akkurat nok plass til flytevester og bensinkanner.
BRYGGEHYGGE: Viktoria og Albert koser seg på brygga foran huset. På 9m2 har arkitekten fått plass til badstue, dusj og to brisker som kan gjøres om til en dobbelseng. Den spisse gavlen vender mot havet i vest.
© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top