Now Reading
Ny hytte med gammel sjel

Ny hytte med gammel sjel

+10
View Gallery

– Hytta det er snakk om sto på framsiden av magasinet og var tegnet av arkitekt Reiulf Ramstad. Vi falt pladask, men av ulike grunner ble det dessverre ikke noe av. Dermed iverksatte vi plan B, som omfattet totalrenovering. Vi er kjempegodt fornøyd med resultatet slik det ble, smiler Gry.

 

Hytta ligger vakkert og usjenert til ved Lutsivassdraget i Sandnes kommune. Eiendommen er to mål og har flere gode uteplasser, samt en lang og flott opparbeidet strandlinje med blant annet badeplass, brygge og naust. Tomta forøvrig er i stor grad beholdt slik som naturen så raust har ødslet av. På den måten rigger «anlegget» flott inn i de naturlige omgivelsene, og reduserer vedlikeholdet til et minimum. På baksiden er det satt opp en frittstående bod som matcher hytta på en prikk.

Både inn- og utvendig har hytta gjennomgått en omfattende renoveringsprosess. Nær sagt alt har blitt gjort. Kledning, tak, vinduer, gulv og rominndeling. Det eneste som står igjen er grunnmuren.

Hytta er 60 kvadratmeter og inneholder stue og kjøkken i ett, tre soverom, gang og bad.

Veggene er malte gipsplater, og gulvene er lagt med solid eikeplank. Kjøkkeninnredning er fra Ikea, og sofaen fra Bolia. Alle rom som vender ut mot vannet har store vinduer som slipper naturen og dagslyset inn. Uttrykket er lyst, enkelt og litt stramt. Det finns ingen overdådigheter eller andre ting som trenger seg på.

 

Vi stenger aldri ned her. Når vi ønsker å skifte stue, er det ingen problem å ta ettermiddagskaffen på hytta.


 

– Med mange ting blir det mer å holde rent og ryddig. På hytta skal det være lettvint, da vil jeg helst slippe å bruke tiden på vasking og rydding.

Det tar bare 15 minutter å kjøre hjemmefra til hytta, noe som gjør at den er ofte i bruk. Etter oppgraderingen har hytta blitt tilnærmet vedlikeholdsfri, og er således enkel å bruke.

– Vi stenger aldri ned her. Når vi ønsker å skifte stue, er det ingen problem å ta ettermiddagskaffen på hytta. For oss som er godt voksne, og med litt skrantende helse i tillegg, er det herlig å slippe å sette seg på et fly hver gang vi skal på ferie. Nå har vi muligheten til å få litt ferie hver dag, hvis vi ønsker. Når vi om noen år blir pensjonister, kan vi komme og gå akkurat som vi vil. Og med så kort vei fra Sandnes, er det lett å få besøk av familie og venner. Jeg har flere ganger hatt kurs i makronbaking for arbeidskollegene mine her. Når det er sagt synes jeg det i blant er deilig å reise inn hit alene. Da koser jeg meg med roen, strikketøy og bok, og puster med magen. Når barn og barnebarn er med blir det straks mer liv og røre, så da bader vi, fisker, padler kajakk, går turer, henter bær, eller bare sløver. Det er herlig det og. Men utfordringene starter gjerne når været er dårlig, da er det godt å ha litt god plass innendørs, spesielt for de yngste.

Selv er ikke Gry så redd for å bevege seg utendørs selv om været er litt ruskete. Så fort det byr seg en anledning hiver hun seg ut på dypt vann og legger på svøm.

– Været ser ofte verre ut fra innsiden av vinduet, men når jeg svømmer betyr det ingenting enten det er så eller så.

 

See Also

Vi stenger aldri ned her. Når vi ønsker å skifte stue, er det ingen problem å ta ettermiddagskaffen på hytta.

 

 

Å drive med langsvømming krever gode sikkerhetsrutiner. Før Gry legger i vei på sin daglige svømmetur, er det på med gummiblåsa på ryggen og GPS på armen.

– Jeg tuller ikke med sikkerheten, man vet aldri hva som kan skje i kaldt vann. Egentlig er jeg mest redd for svanene, de kan bli ganske hissige, men det har gått bra så langt, ler Gry.

Med hytta har Gry og Ragnar fått det slik de ville; en plass å samle familien.

– Målet har hele tiden vært at hytta skal være enkel og praktisk å bruke for alle, enten vi er mange eller få. Vi synes det er spesielt kjekt at barnebarna, selv om de fleste er store nå, fremdeles synes det er stas å reise på hytta. Rett som det er, inviterer de med seg venner, det er stas. Jeg tenker det betyr at de har gode opplevelser fra hytta gjennom mange år, som de ønsker å ta vare på, og dele med andre, avslutter Gry Salvesen.      

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top