• Michael Marcussen elsker spesielle løsninger, og har gjort nesten alt på brorens hytte.

Kreativ «krangling»

– Utrolig lekkert og annerledes! Vil nok  de fleste si når de  kommer inn i hytta til Sebastian Marcussen. – Jåleri! Vil noen si. Kanskje også  Sebastian selv. – Snobbete! Mener nok broren hans,  Michael, som har snekret interiørløsningene.

Michael har vært både håndverker og rådgiver for lillebror Sebastian. Han har delvis fått operere med frie tøyler; delvis har han måtte la Sebastian få det som han ville. Det har vært kreativ og godmodig krangling.

– Her er det ingenting som ikke er gjenbruk. Ja, det er gamle materialer som enten er noe jeg har samlet og kjøpt opp gjennom årene, eller så har Sebastian kjøpt dem spesielt for dette.

Sebastian har hatt enkelte ting helt klart for seg. For eksempel spisebordet i stuen som har fått en svært røff bordplate. Selv Sebastian medgir nok at det er litt i groveste laget til at det alltid er praktisk. Det støvsuges, og kan ikke tørkes av med klut. Men det er tøft. Og røft! Mye av poenget er at man skal leve med tingene og la det få patina som forteller en historie i seg selv.

Andre møbler bærer preg av Michaels sans for tilpasninger og smarte løsninger:

– På baderommet nede er servantskapet snekret av gamle materialer, mens baderomsmøbelet i 2. etasje egentlig er et gammelt skrivebord som er blitt kappet i dybden og tilpasset. I tillegg måtte jeg justere skuffene så røropplegget fikk plass, forteller han.

– I soverommene er nattbordene gamle kasser.

– For å få til sofahjørnet i stuen og utnytte plassen maksimalt har vi snekret en ganske enkel konstruksjon med sengebunn, men det er ikke nødvendigvis enkelt å stifte fast så mye rekved loddrett i front… Sebastian fikk sydd putene på mål; akkurat det tror jeg forresten ble en ganske dyr fornøyelse, sier Michael.

– På kjøkkenet skulle det være en blanding av litt likt og ulikt. Dermed er det blitt en del snurrige løsninger: Kjøleskuffronten er kledd med gamle materialer, mens småskuffene ved siden av er gamle og fra et annet og gammelt kjøkkeninventar. Og egentlig en helt annen stil. 

– De seks småskuffene i kjøkkenøya er noe som ble til overs, og som ikke passet, i et annet kjøkken, mens det eneste som er kjøpt spesielt for dette kjøkkenet er innmaten til skuffen under oppvaskkummen. Selve skuffen er IKEA, fronten har jeg snekret.

Det er ikke vanskelig å skjønne at både Sebastian og Michael er fornøyde, men med litt forskjellig utgangspunkt. 

Michael synes nok Sebastian er en jåle, mens Sebastian mener Michael av og til velger enkleste utvei. 

Den kreative prosessen har tatt mange rare veier, og den ble til mens de gikk. 

Men det ble en fantastisk miks av gammel og nytt!

Resten av reportasjen finner du i Hyttemagasinet nr. 10/2014 i bladhyllene.

Stats read: 
4 765
Stats like: 
7