Now Reading
Styling lønner seg

Styling lønner seg

Markedet flommer over av fritidsboliger som skal selges. Pr. 1. desember 2011 var det cirka 3.500 hytter eller fritidsleiligheter til salgs via finn.no. Cirka 2.180 av dem ligger på fjellet, 890 ved sjøen og 430 er i innlandet. Salgsprisen på de annonserte objektene varierer fra noen hundre tusen til flere titalls millioner. Det er med andre ord et stort utvalg å velge mellom for potensielle kjøpere i alle kategorier.

AVGJØRENDE FAKTORER

Hva som er avgjørende når en potensiell kjøper velger nettopp din hytte eller din fritidsleilighet avhenger selvfølgelig av flere faktorer. De fleste kjøpere oppgir, naturlig nok, beliggenhet og prisklasse som de viktigste årsakene for sitt valg. Stort sett har de fleste boligkjøpere også bestemt seg for hvilken størrelse og utforming den fremtidige boligen skal ha. Som boligselger er det lite du kan gjøre med disse faktorene, men det du kan gjøre er å presentere det du skal selge på best mulig måte.

STYLING HJELPER

Riktig boligstyling er et viktig virkemiddel i kampen om kjøperne. Først og fremst vil en annonse med bilder av et pent presentert objekt tiltrekke seg oppmerksomhet, det vil stikke seg frem i mengden og oppnå økt interesse.

Riktig boligstyling bidrar også til å gi den potensielle kjøperen et godt førsteinntrykk, og det viser seg svært ofte at et positivt førsteinntrykk har vært en avgjørende faktor for videre interesse og bud. Det finnes ingen konkrete undersøkelser på området, men eiendomsmeglere hyttemagasinet har snakket med fastholder at det stort sett er mye lettere å selge en bolig som er blitt pyntet litt på. For noen høres det kanskje i overkant jålete ut å skulle style en hytte før salg, men når all erfaring viser at en pent presentert og stylet bolig i gjennomsnitt oppnår både en bedre pris og en raskere beslutningsprosess enn et tilsvarende «usminket» objekt så er det kanskje greit å være litt jålete, selv på hytta!

LYTT TIL ERFARNE FAGFOLK

Boligstyling er en god investering, og i dagens boligmarked er det blitt mer og mer vanlig å benytte seg av såkalte boligstylister i forbindelse med omsetning av hus og fritidsboliger.

Som interiørkonsulent og ekspert i Hyttemagasinet opplever jeg ofte at boligstyling er et svært viktig element i manges salgsprosess. Når man først skal selge det dyreste man eier er det jo greit å bruke litt ressurser på å vise det frem fra sin beste side. Ofte kan det gjøres store forandringer med beskjeden innsats, andre ganger kan det være hensiktsmessig å gå grundigere til verks. Hva som må gjøres avhenger helt og holdent av objektets karakter. Det viktigste er at boligen ser innbydende og presentabel ut slik at flest mulig kjøpere blir tiltrukket av nettopp din bolig.

Det kan være vanskelig å style sin egen bolig, man blir ofte husblind og farges av egen smak og personlige tilknytning til stedet. Mitt råd er derfor; innstill deg på at når du skal selge hytta så er det ikke lenger din personlige «hytte», men et «salgsobjekt» som du ønsker å oppnå en best mulig pris for.

SKAP GOD PLASS

Hensikten med boligstyling er å skape et nøytralt og smakfullt interiør som vil gi et delikat førsteinntrykk til mennesker med forskjellig smak. Kjøperen skal kunne se seg selv i boligen din, og et nøytralt, men lekkert interiør kan derfor være viktig. Det er ingen forutsetning at man er profesjonell, men det kreves kunnskap om virkemidler, teft og sans for interiør.

Det viktigste av alt er at objektet fremstår som ryddig og helhetlig. Rydd, rydd, rydd! Du skal jo flytte uansett, så du kan like godt ta ryddejobben først som sist. Det er også viktig å skape en følelse av at det er god plass. Overmøblerte rom er både trange og rotete. For å skape god romfølelse må man i noen tilfeller fjerne enkelte møbler, i andre tilfeller holder det kanskje å flytte litt på det som står der. Rydd også vekk de mest personlige tingene.

Følelsen av lys og luft er viktig. Tunge gardiner på små vinduer bør fjernes eller erstattes med noen nye. Det trenger ikke være så kostbart som mange kanskje tror. Hos de fleste kjedebutikkene får man i dag ferdigsydde gardiner til en billig penge. Noen nye puter i matchende farger er også et viktig stylist-knep.

Helhet gir harmoni. Delikate og pent oppredde senger er et annet viktig element.

Her er 12 gode råd om styling.

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top