Now Reading
Smått om elbil

Smått om elbil

  • På rekordtid nærmer antall solgte elbiler seg 100 000, og stadig flere bruker også elbilen til hytta. Her er et knippe notiser om samme tema:

Paven i elbil til hytta?

Den katolske kirkes overhode, pave Benedikt, mottok nylig to elbiler i gave fra Renault. Den ene bilen skal benyttes av paven selv til og fra hans feriested i den lille byen Castel Gandolfo, om lag tre mil sørøst for Vatikanet.
Bilen er en spesialtilpasset Renault Kangoo Maxi Z.E. med en ytelse på 60 hestekrefter (44 kilowatt).
– Denne donasjonen til hans hellighet er en måte for Renault å vise vårt sterke engasjement for bærekraftig utvikling og respekt for miljøet, uttaler Renaults styreformann Carlos Ghosn i en pressemelding fra den franske bilprodusenten.
Bilen er hvit og har pavens våpenskjold lakkert på døra. Den er 4,6 meter lang og 1,8 meter bred og kan kjøre om lag 17 mil før den må lades.
vl.no

 

Hyttetur med Leaf?

Enten du har vurdert å kjøpe elbil eller er en hardbarket skeptiker, så er det store spørsmålet stort sett alltid det samme: Kan jeg kjøre elbilen til hytta?
Jeg har fått gleden av å låne en småsexy Nissan Leaf (Norges mest solgte bil i oktober i fjor) for å prøve å leve livet på den grønne siden og finne ut hvordan elbilen gjør seg som familiebil. Derfor gir jeg meg i kast med å sette den første og største elbilmyten på prøve. Er det én ting som alltid går igjen når man snakker om elbil, så er det følgende spørsmål: Kan jeg kjøre elbilen til hytta?
….Jeg har ikke tenkt til å gå rundt grøten eller pakke svaret inn i flatterende bomull: Til hytteturer trenger man tøffere lut. Det er absolutt teknisk mulig for mange, men som en generell hovedregel vil jeg heller anbefale en «vanlig» bensinbil, tog eller buss. Rett og slett fordi det per dags dato ikke er mange nok ladestasjoner rundt om i det ganske land.
pappahjerte.blogg.no

 

På hyttetur med elbilen

Endelig er elbilen på et nivå som gjør at den kan brukes som bil nummer én, sier en fornøyd Bellona-leder, Frederic Hauge. Han har testkjørt Tesla Model S på strekningen Bergen – Geilo – Oslo.
Det mest brukte argumentet for ikke å skaffe seg elbil har i følge Frederic Hauge vært langturene.
«Jeg skal på hytta og da kommer jeg ikke fram med en elbil», er en gjenganger. Men en ny generasjon elbiler er nå på vei.
– Med rekkevidde opp mot 480 kilometer og en satsing på ladeinfrastruktur kan du komme deg på hytta utslippsfritt, sier Frederic Hauge.
dnbeiendom.no

 

See Also

Enklere med elbil til hytta

Tirsdag 17. oktober åpnet Ringeriks-Kraft ny hurtigladestasjon på Sokna. Målet er at tiltaket skal bidra til langt mindre rekkeviddeangst for elbilister langs RV7.
– Vi ønsker å legge til rette for å kjøre lengre distanser med elbil både i og gjennom distriktet, sier administrerende direktør Ole Sunnset. Sokna er en ideell plassering da det dekker den trafikkerte veien mellom fjellet og byen.
– Det er store utslipp forbundet med transport, og ved å tilrettelegge for transport som går på den miljøvennlige kraften vi produserer, så bidrar både vi og elbilistene til et grønnere sted å bo, både lokalt og globalt, sier Sunnset.
ringerikskraft.no

Les om elbil til hytta

Les om Watt a trip! – Med elbil fra Oslo til Bergen

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top