Rett på linoleum

SPØRSMÅL: 
Hei, Vi har kjøpt et anneks fra 70-tallet. Gulvet er dekket av den styggeste linoleumen du kan tenke deg. Under er det finérplater. Så det ligger an til nytt gulv. Spørsmålet er kort og godt om vi bør ta jobben med å fjerne linoleumen før vi legger nytt gulv, eller om vi bare kan legge flytende gulv rett oppå? Og bør vi legge noe mellom linoleumen/platene og det nye gulvet? Hytta er på fjellet og det er en brukshytte. Inn og ut med støvler hele dagen. EH, Veggli


SVAR: Alt som man slipper å fjerne og rive er jo alltid en fordel, og om denne linoleumen ikke har sluppet taket i undergulvet, og ser ok ut, kan dere fint legge nytt gulv oppå.

Om dere skal legge parkett eller heltregulv er det fint og benytte ullpapp under, denne kan også benyttes om dere velger et laminatgulv. Laminatgulvene og de ulike produsentene har i tillegg også egne skumgummiunderlag, hør gjerne med de dere kjøper gulvet av om hva de anbefaler for det gulvet dere velger.
Om støping, varmekabler og flislegging er under vurdering, kan også linoleumen benyttes om den ser bra ut og er tett, den vil da fungere som en slags membran, men dette er under forutsetning av at den ikke er flisete, skjøter har gått opp, eller dere ser at det er «buler» i gulvet under den, da bør den tas av og skiftes.
Er dere usikre på tilstanden til undergulvet, så vil jeg uansett anbefalere dere og rive opp alt, slik får dere kontrollert at det ikke er skader eller svakheter i gulvplatene, dere får nesten vurdere selv på bakgrunn av informasjon fra selger og hva dere ser.


Lykke til!!

Thomas Krogedal