Now Reading
Maks 2 timers kos

Maks 2 timers kos

Det finnes knapt noe bedre enn å sitte i en god stol på hytta, kanskje behagelig sliten etter dagens tur og med noe godt i glasset, og se på et varmende, flammende peisbål. Og det finnes knapt noe surere enn når dette bålet ikke er et bål, men en haug rykende vedpinner som nekter å ta fyr.

Men hjelpen finnes altså. De kaller det peiskubber, men det er i realiteten sagflis/spon som er presset sammen og tilsatt et brennbart stoff av typen parafin/parafinvoks.Vi plukket med oss peiskubber fra fem forskjellige utsalgssteder for å se om dette er noe som kan redde kvelden på hytta.

Kubbene skal brenne lenge, gjerne 2-3 timer, og er ment som erstatning for vedkubber. Peiskubbene er imidlertid klart enklere å tenne, de er pakket inn i brennbar emballasje som tennes på i begge ender med en enkelt fyrstikk. Men dersom du elsker lyden av et knitrende bål, blir du skuffet.  Peiskubbene brenner i det stille, og kosen fortar seg når drøye timen er passert.  Smått om senn krymper flammen inn til det som like gjerne kunne vært et stearinlys i peisen. Og om du elsker å sette føttene inn mot varmen vil du oppleve at sammenpresset sagflis ikke gir samme effekt som en real bjørkekubbe. Og apropos effekt. Hvis du liker at det knitrer i bålet kan du glemme parafinkubbene – det brenner lydløst.

Vi testet kubber fra fem ulike leverandører, og konklusjonen er klar: De oppfører seg påfallende likt med produktene fra Joker og Circle K som vinnere; de brant lengst, men ikke så lenge at det betyr stort.

Dermed blir prisen avgjørende. Circle K er dyrest (32,25 pr. kubbe), Europris er billigst (15 kroner pr. kubbe). Og det betyr alt hvor du handler: Det samme som du får på Circle K for 129 kroner, får du på  Felleskjøpet for 89,-.

 

 

CircleK
Fibra flame
129,00 for 4, pr. kubbe kr 32,25

 

 

Joker
Unik
Selges enkeltvis: pr. kubbe kr 21,90

 

 

Europris
1-2-3 fire
59,90 for 4, pr. kubbe kr 15,00

 

 

Coop Mega
Peiskubbe
78,90 for 4, pr. kubbe kr 19,75

 

 

Clas Ohlsson
Flamax Eco
Selges enkeltvis: pr. kubbe kr 29,90

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top