Now Reading
Sjoko-sjokk

Sjoko-sjokk

  • Vi tester varm kakao

Vi har registrert at kakao ikke lenger bare er kakao; i butikkhyllene finner du sjokoladedrikker i alle mulige og umulige smaker. Vi har valgt å ta denne klassiske drikken på alvor og inviterte med et panel midt i målgruppen: Gutter og jenter i alderen 12-16 år.

Vi mikset og blandet som foreskrevet på pakkene. Riktig mengde pulver, riktig mengde sukker og henholdsvis vann eller melk.

Vi plukket med oss to av «den gamle» sorten der du må blande kakaopulver, sukker og melk. I tillegg tok vi med O’boy som en outsider fordi erfaringen er at dette går ned på høykant hos unge, i hvert fall som kald drikke.

En belgisk luksusvariant fikk plass i utvalget vårt og også en sjokoladedrikk med 72% kakao, som skulle være både sunn og god. Vi har valgt å skjære klar av det faktum at noen er sunnere enn andre i bedømmingen av drikkene. Ungdom er sjelden opptatt av deklarasjoner, men mer av smak.

Og når testen var over sto vi igjen med en overraskende vinner og en ikke fullt så overraskende taper. Vår konklusjon må være: Lettvarianter er dyrt og bortkastet på unge. (Testen er gjennomført i 2014)

 

Klassikeren

Dette er klassikeren, og for mange alle sjokoladedrikkers mor, i hvert fall for oss som har levd en stund. Testpanelet smattet og smakte og ingen rynket på nesen. Men det var heller ingen som jublet og de sterke kommentarene uteble. En kakaoopplevelse på det jevne med en lett blanding 3ere og 4ere på terningen.

Laget på melk

Kr. 27,10

260 gram


Nedtur etter kort tid

Her er en merkverdighet. Regias Kakao på 1-2-3 faller umiddelbart i smak og panelet er raske og rause med terningtrillingen; 5ere og 4ere i skjønn forening. Men så smaker de enda litt mer og plutselig vil alle justere poengene nedover. Det er den eneste drikken der de vil endre karaktergivingen, men vi velger å respektere sluttresultatet som altså ble 3ere og 4ere.

Blandes med vann

Kr. 27,30

320 gram


Stor variasjon

Her kommer testens eneste 6er, og det er «snille-Herman» som raust deler ut. Vi tar høyde for at han også var den eneste som ga en 4er når samtlige andre spyttet ut 1ere, men tror ham når han sier at dette var godt. Resten av panelet synes også dette er greit, men en 2er ødelegger helhetsinntrykket.

Blandes med vann

Kr. 47,90

110g


Bleke greier

Dette var triste greier skal vi tro panelet vårt, og vi må medgi at det så litt ut som tynn suppe da vi serverte det. Noen av disse drikkene ser jo virkelig deilige ut, mens andre nærmest er litt anemiske i fremtoningen. Her ble det mye 2ere fra de unge og neppe noe å satse på, prisen tatt i betraktning.

Blandes med vann

Kr. 47,90

120g

 


Smakløst

«Det smaker jo ingenting», sier en. «Nesten litt vandig», sier en annen og dermed er tonen satt for normalvarianten av Toros Rett i Koppen. Den levnes ikke mye ære og ender med bare 3ere pluss en 2er.

Blandes med vann

Kr. 26,20

335 gram


Belgisk blå

Kanskje er det ikke noen vinner med en sjokoladedrikk som er belgisk og pakket i blått, men vi får tro den er hormonfri. Og selv om den er en ganske dyr fornøyelse falt den i hvert fall i smak hos de unge som faktisk sendte den opp i ryggen på de aller beste i testen. 4ere fra samtlige.

Blandes med vann

Kr. 44,90

220 gram


Pføy!!

Det var med bange anelser vi serverte Confectas 72% sunne alternativ. Den viste seg frem fra sin lekreste side; litt tyktflytende og mørk. Panelet trippet forventningsfullt men tilbakemeldingene etter servering var brå og entydig negative: «Æsj»!, «altfor sterk». Vinsmakere spytter gjerne ut når de smaker, men dette var eneste gang panelet måtte ty til samme metode. Herman viser seg igjen som panelets aller hyggeligste kar og gir en svak 4er. Alle andre gir lavest mulig score, en 1er.

Blandes med vann

Kr. 37,50

125 gram


Remas kakao

Her livnet panelet til, og kommentarene kom ganske umiddelbart: «friskere», «mer smak», «ekte – sjokolade og ikke pulver» hørte vi fra panelet som gjerne skulle hatt påfyll men som måtte spare plass til resten av kandidatene i testen. Terningen landet på 4ere og 5ere i denne runden.

Laget på melk

Kr. 15,50

250 gram


Best kald

Hadde vi ikke visst bedre ville vi antatt at O’boy burde vært en vinner. Det er jo nettopp sjokoladepulveret som kan lure barn til å drikke melk. Men i varm tilstand ble den ikke levnet mye ære. «Rar», «lite kakaosmak og litt for mye melk», «minner litt om O’boy(!)». Kommentarene får stå for seg selv mens terningen landet på alt fra 1 til 3.

Laget på melk

Kr. 29,90

450 gram

© 2019 HYTTEMAGASINET. ALLE RETTIGHETER RESERVERES.
Scroll To Top